2015-03-30

Vissa dagar sätter hjärnspökena sina spår. Idag är en sån dag. Jag tänker och tänker, men kommer aldrig fram till något vettigt. Föreställer mig olika scenarion över hur det kan sluta. Vet dock inte vad som är verkligt eller ej. Baah. Låt det få en bra fortsättning.  

2015-03-27

Fredag morgon och livet är härligt! 
Blir att skriva på uppsatsen hemifrån idag. Jag och min skrivpartner hade lite planer idag som skulle göra att vi inte kunde sitta så länge i skolan, så vi skriver på varsina håll istället. 
Jobb på Kåren ikväll! Undrar vilken station jag kommer få stå på... Men det löser sig! Väskan är redan packad och jag är redo. Ska nog skriva lite nu på förmiddagen innan jag tar mig ner på stan en sväng runt lunch. Går nog direkt till Kåren sen och sätter mig där och pluggar lite. 
 
Igår kom min nya telefon! Wiho! Gick och hämtade ut den, åkte direkt ner på stan och köpte skal + skyddfilm till framsidan. Vägrar använda den utan skal. Nu är den igång igen och jag kan äntligen kommunicera med folk som vanligt utan att behöva sitta vid datorn. Känns verkligen underbart. Blev en ny iPhone 6. Så himla nöjd! Lite stor dock, om man jämför med min gamla 4s. Men det ska nog gå. 
 
Nä, nu ska jag sätta igång och plugga. Taggen inför F.I.A.n imon är otrolig! 

På äventyr!

Vi har ju som tidigare skrivit åkt iväg idag på vår första intervju. Det gick superbra! Båda var dock väldigt nervösa i början, men i efterhand känner vi att vi lyckades rätt bra ändå! Nu kommer det bara till att transkribera materialet vi fick med oss. Det kommer ta sin lilla tid, jag vet, men det kommer vara så värt det i slutändan. Kändes även skönt att få göra uppsatsarbete utanför bibliotekets väggar. Jag kommer ärligt talat vara en del av inredningen när detta är över. Sitter i dem där förbannade båsen dag in och dag ut, mellan 08:20-17:40. Men det kommer ju faktiskt löna sig till slut. 
 
Nu, efter det att vi kom tillbaka till Gävle, så har jag hunnit prata med systra min i ca 1h i telefon, diskat, handlat, lagat middag + matlådor, diskat igen och nu skrivs det lite på opponeringen. Jag älskar verkligen effektiva kvällar. Känns så himla skönt att få någonting gjort om kvällarna, när jag annars bara sitter framför datorn hela dagarna. 
 
Men nu ska jag unna mig lite Biggest Loser Sverige, och plugga vidare i pauserna. 

2015-03-25

Wiho! Dagen är kommen! CSN har ramlat in på kontot! Nu kan man känna sig rik i en vecka för att sedan leva som en riktig student på nudlar igen. Haha, nej då. Skämt åsido! 
 
Igår så beställde jag en ny telefon. Min har krånglat ett tag med bland annat wifi(har inte kunnat ansluta ett tag) samt skärmen, där touchen hade slutat fungera ett tag på övre delen av skärmen. Nu har den även börjat haka upp sig ibland. Plus att touchen har slutat fungera på skärmen längre ner så det går knappt att göra något med den. Plus att enda sättet att kommunicera med folk är att ringa. Så igår klickade jag hem en iPhone 6! Leverans inom några dagar, ännu bättre! Hade tänkt låna Mikaelas gamla iphone ett tag, men den vill inte som vi ville. 
Så nu är det bara hoppas på att den kommer så fort som möjligt! 
 
Idag är det även dags för vår första intervju. Känner mig ganska nervös, men jag tror att det kommer bli bra! Är lite stressad över opponeringen som är i morgon också, men så fort den är över så är det 100 % fullt ös på uppsatsen. Kommer vara skönt att bara ha en sak att fokusera på. Har varit ganska tungt att behöva överväga vad vi ska lägga tid på till vilken kurs. Men jag tror att det kommer gå bra idag och vi ska sitta ikväll och fixa med opponeringen så den blir klar. Lite oroad över i morgon dock, men det kommer säkert gå bra det också. 
 
 

2015-03-23

Helgen har varit awesome! Fredagen var dock ganska tråkig, gick och la mig vid 22:00. Men lördagen var skoj. Först städade vi på kåren och sen var det kick-off med nya Klubbmästeriet. Skojsigt! Söndagen spenderades i soffan, hela dagen. Så underbart att inte göra ett stoft. 
 
Idag så har jag varit i handledning, gick väl helt okej. Efter lunch så satte vi oss i bibblan för att skriva klart metodgranskningen och ringa lite samtal. Har lyckats boka tre intervjuer bara idag! Amaaaazing! 
I morgon så ska vi fortsätta att ringa lite, skriva klart intervjuguiden samt skriva mer på vår teoretiska referensram. 
 
Har även suttit och kollat på nya telefoner idag. Eftersom min har valt att gett upp. Touchen har slutat funkat preeeciiiiis där översta raden på tangentbordet. Kan inte skicka sms eller kommunicera på något annat sätt än att ringa folk. Skoj.. Så himla svårt att välja.. Men har skrivit upp lite alternativ i alla fall så får vi väl se! Ska få låna en telefon så länge så jag i alla fall kan kommunicera med omvärlden. Hurra! Vi får väl se om jag lyckas bestämma mig inom de närmsta dagarna om vilken telefon/med eller utan abonemang som jag ska välja.. Så många valmöjligheter... #i-landsproblem. 

2015-03-20

Idag är det FREDAG! Så himla skönt. Har några få uppgifter kvar att göra idag, men det blir tidig hemgång. Känns ändå helt okej med allt. 
 
I onsdags så tog jag mig ut på en springrunda. Kändes bra att få komma ut och röra på mig. Skulle ut och springa igår också, men spenderade kvällen på Jeppes soffa i stället. Såååååå värt. 
 
 

2015-03-16

God morgon! 
Idag är sista dagen som Lotus är hemma hos mig. Vi har haft fruktansvärt mysigt de senaste dagarna och jag uppskattar verkligen sällskapet. Det har även varit skönt att få komma ut och gå lite mer än vad jag normalt brukar göra. 
 
I helgen så har det inte hänt så mycket. Samlades hos mig några stycken och kollade på melodifestivalens final. Annars så har det varit en lugn och skön helg. 
 
Sitter i skrivande stund och dricker lite kaffe. Blev hemmaplugg idag i och med att Lotus är här, så skriver på uppsatsen med den litteratur jag har. Tänkte att jag ska leta lite artiklar nu för att fylla ut/skriva till på några punkter. Det känns ändå som om vi kommer någonstans i arbetet. Pressen kommer dock att ligga på tisdagen och onsdagen, när vi ska få ihop vår teoretiska referensram och vår ena handledare ville att vi skulle skicka in ca 35 sidor text på torsdag morgon... Men det är 8-18 som gäller i skolan! Det känns ändå skönt, för jag tror att både jag och min skrivkamrat har räknat med det, så vi får fritid på kvällar och helger - vilket känns jätteskönt! 
 
Men nu ska jag fortsätta att sippa på mitt kaffe och leta lite artiklar! 

2015-03-13

Idag så har jag haft mamma och mormor på besök! De kom till Gävle och hälsade på, samt lämnade Lotus hos mig. Han ska nu bo här i helgen medan mamma är ute och svänger på tassarna! 

Jag har även bjudit frugan Sussi på mat. Slängde ihop en potatiskaka, kycklingfilé med rosmarin och bearnaisesås. Hade även gurka, tomat och fetaost till. Blev supergott! Första gången som jag har gjort potatiskaka, men jag fick också inviga min matberedare! Den funkar superfint och kommer definitivt användas oftare. 

Maten är äten, tvätten är tvättad och inne i garderoben. Disken får vänta till i morgon. Nu har jag och Lotus myst ner oss i soffan för resten av kvällen! 

2015-03-12

Dagen började rätt bra idag men fick en sämre mitt och avslutas helt okej. 
På handledningen så fick vi (inte så mycket) pisk på uppsatsen, som vi till nästa vecka ska ha skrivit 35(!) sidor... Hur tänker dem med upplägget?! Känns som om vi aldrig kommer hinna det. Utöver detta ska vi också skriva en metodgranskning på 10 sidor på en annan uppsats?!
Fair enough, jag trodde väl aldrig att jag skulle glida på en räkmacka genom hela uppsatsen och att det skulle vara särskilt enkelt. Men det här är inte schysst. Det känns som om de pressar ihop schemat till alldeles för lite tid. 
 
Vill lägga mig under täcket och inte kliva upp i morgon. Så känner jag mig just nu. 
Men jag ska ta och jobba lite med den nu under helgen i alla fall så man kanske kommer lite längre till på måndag! 
 
 

Syndafloden i Jönköping!

Nu tänkte jag ta och berätta lite vad vi har haft för oss under helgen! 
 
Fredagen bestod mest av bilresa. Vi stannade på Arlanda och hämtade upp Florian innan vi begav oss ner. Stannade i Nyköping för att stanna på systemet och för att äta lite på Max. 
Kom fram runt 18-isch, så då var det bara att packa upp och ställa allt i ordning. Gick sedan till Akademin och capsade lite. 
 
På lördagen var det lekar, vilket vi ägde på! Så himla roliga GRISar som var med, så vi hade superroligt! 
Dock var det väldigt kallt under lekarna, så vi skyndade oss tillbaka till sovsalen för att värma oss. Skönt att krypa ur oven och ner i sovsäcken, guld värt! 
Var även sittning på kvällen, den var inte sådär jättebra - men vi vann pris i alla fall! Vi var bäst på lekarna, så fick ett fint pris och fick komma upp på scenen! 
Gick sedan tillbaka till sovsalen och chillade lite innan vi gick tillbaka till Akademin igen för en sista utekväll. Var stendött där, så då gick vi tillbara till sovsalen igen och snackade lite. Jag somnade hyfsat tidigt ändå, runt tolv. 
 
Söndagen bestod av städning, packning och hemfärd. Somnade i bussen på vägen hem, och självklart knäppte Johanna kort på mig.... Baah, hatar att sova på offentliga platser.. 
 
Allt som allt var helgen superrolig och det var verkligen skönt att få komma iväg lite! 

2015-03-09

Hemma igen efter en stökig helg i Jönköping! 
Har haft himla roligt. Just nu så sitter jag i bibblan i skolan och ska kötta på så det ryker idag, så uppdaterar mer om helgen senare ikväll!

2015-03-05

Idag har jag gjort tentan, kändes helt okej faktiskt! I alla fall med tanke på hur lite jag egentligen hade pluggat effektivt till den. Knepiga frågor dock, så vi får väl se hur utfallet blir. Vågar inte hoppas allt för mycket på att bli godkänd, så jag inte blir besviken. 
 
I morgon bär det äntligen av till Jönköping! Som jag har längtat! Ska bli skönt att få komma iväg lite och byta miljö ett tag. Ska bli riktigt roligt faktiskt. 

2015-03-04

Tentadags i morgon. Sliten, trött och allmänt less. 
 
Jag satt nyss och bara tittade ut från fönstret. Ut över området. Kändes lite som om jag vände ryggen till allt för en stund. Önskar att jag hade ett fönster som jag kunde sitta i och bara titta rakt ut i skogen utanför fönstret. För att se hur solen strålar genom trädtopparna och ner på den fuktiga market. Att se något djurliv i skogen för att följa djuret genom den lilla promenaden just den morgonen. Känna solen värma kinden genom fönsret och känna hur det nybryggda kaffet i mina händer sprider en kaffedoft i lägenheten. Att bara få sitta där och filosofera. Att bara få vara en stund. 
 
 
 
 
 

2015-03-03

Helgen har gått alldeles för fort och bestått av alldeles för mycket slöande. Visst är det skönt och behövligt att slappa på helgerna, men denna helg skulle jag ha tagit tag i livet mer. Men det är som det är och den enda som lider av det är jag. 
 
Igår så satt vi med uppsatsen och problematiseringen. Fick en del gjort. Gjorde även en dugga på eftermiddagen via blackboard. Vi satt fyra personer i ett grupprum så vi skulle få total tystnad. Alla klarade sig, vilket vad ganska skönt! Nu väntar jag med spänning på resultatet på hemtentan som vi gjorde. Hoppas verkligen att jag klarade den, men skulle inte bli förvånad om jag misslyckades. Jag kan verkligen inte skriva hemtentor, vilket stör mig något fruktansvärt. 
 
Bokningen för Absolut Gotland öppnade igår också! Totalt slut på platser snabbare än ljusets hastighet, vilket betydde att alla 77 GRISar inte kom med. Surt tycker jag. Vi fick chansen att boka själva idag, men vi var nog en del som struntade i det. Får hitta på något annat den helgen i stället. Hade dock varit roligt att få åka en sista gång. 
Men jag hänger inte läpp för det! Nu på fredag så åker jag till Jönköping och partajar! Ska bli grymt skönt att få träffa lite människor, samt att få komma iväg en stund. Känns som om man går runt i samma fotspår hela tiden nu i livet. Så det blir skönt med ett litet avbrott i vardagen. 
 
Pluggar även på en omtenta jag har nu på torsdag. Har tagit en lite paus nu för att skriva ett inlägg här och sträcka lite på mig. Blir så himla stel när jag bara sitter halvt nere i bordet och skriver och skriver och skriver. 
Men men, snart ska jag avsluta min paus och fortsätta. Det gäller att nöta på! Vi får se när jag kommer hem, har i alla fall bestämt mig att sitta här i bibbla tills den stänger(18:00). Får se om jag tar bussen hem då eller om jag stännar en timme till. Har med mig lite kvarg med müsli om jag skulle bli hungrig. 

RSS 2.0