2015-01-29

I’m not afraid, anymore
I’m not afraid

Forever is a long time
But I wouldn't mind spending it by your side

Carefully we'll place our destiny
You came and you took this heart, and set it free
Every word you write or sing is so warm to me, so warm to me
I’m torn, I’m torn to be right where you are

I’m not afraid, anymore
I’m not afraid

Forever is a long time
But I wouldn't mind spending it by your side
Tell me everyday I get to wake up to that smile
I wouldn't mind it at all ♥
 
 

2015-01-27

Dagen har varit lugn i början, men efter 15:00 blev det stress. Tydligen så var vi inte så klara med arbetet som vi trodde. Lite smått stressigt, men vi jobbade på bra och har nu fått ihop något vettigt i alla fall. 
På eftermiddagen så tog jag en välbehövlig update med min fina vän Julia. Lite shopping, sushi och en latte på maten så var dejten fulländad! Himla mysigt att umgås sådär och det stärkte mig något så fruktansvärt ♥
 
Nu på kvällen(råkade visst bli 4h på stan - oops!) så har jag duschat, diskat, lagat matlåda och läst igenom arbetet innan vi skickar in det inför deadline 08:00 i morgon. Har även råkat beställa hem två body butters, hihi. Fick två prover från Make Up Store och de luktade sååååååå gott och var superbra för mina händer, så jag unnade mig det. 
 
Igår beställde jag även hem nytt rengöringskit från MaryKay. Känner lite ångest nu över att spenderarbyxorna har åkt på de senaste dagarna. MEN, det är trots allt saker som jag behöver. Shoppingen idag blev tre baslinnen, i och med att Johanna sorterade ut alla mina andra linnen när vi rensade garderoben. Känns som en investering på ett sätt, men ändå ligger ångesten över spenderarbyxorna och gnager. Känns skönt att kunna köpa sånt som jag verkligen behöver i alla fall. 
 
Dessutom så kom mina kursböcker idag! Nu är det bara att gräva ner sig i litteraturen inför examensarbetet. I morgon så satsar jag på en lugn kväll hemma med läsning. Känns som om jag behöver det för att ladda upp för helgen. 

2015-01-26

Idag så har jag och min skrivkompis kommit en bit i mitt arbete. Vi har lyckats bli klar med en uppgift och är i princip klara med en annan uppgift som ska in på onsdag också. Så himla skönt att vi har kommit igång, och vi har jobbat verkligen effektivt hela dagen. Dock så känns allting väldigt luddigt, men vi får snart grepp om det(hoppas jag i alla fall). 
 
 

2015-01-24

Denna vecka har gått förbi i en rasande fart! 
I tisdags så var det kursintro på metodkursen, ångestladdat som tusanpå kårkvällen. Onsdagen bestod av jobb på kårintrot, lika skoj som alltid. Var väldigt få gäster den kvällen, så det gick jättebra. På torsdagen var det kursintro för uppsatsen. Vi fick träffa våra handledare och veta vilket ämne vi ska skriva kring. 
Efter torsdagen så släppte ångesten och klumpen i magen lite grann. Jag har hittat någon jag ska skriva med och vi har ett hum om vilket ämne vi ska skriva om. Så det känns skönt! Igår så släppte ångesten ännu mer då jag nu vet säkert när CSN kommer, vilket är superskönt att veta! Så slipper man ha ångest över det! 
 
Igår så var det även sista kårkvällen som vi jobbade på som Klubbmästerister. KM-14 är nu härmed historia. Det känns skönt, men också lite ledsamt. Vi ska fira ordentligt på den kommande kårkvällen, då vi alla ska vara lediga och faktiskt GÅ på kåren! Superkul kommer det att bli! 
 
Denna helg kommer till mestadels bestå av plugg och artikelsökningar. Har pluggat lite idag med att läsa, och i morgon så blir det hårdkörning! 

2015-01-20

Metodkursen började idag. Känner att jag bara får mer och mer ångest angående uppsatsen. 
Vi fick lite info om hur allt är upplagt och vad vi ska lära oss osv. Fick en klump i magen när det visar sig att två av de fyra examinerande uppgifterna vi ska skriva, ska skrivas tillsammans med vår skrivpartner. Känner mig verkligen liten och klen över att inte ha någon säker att skriva med. Bläh. Dessutom så hade läraren inte tagit med sig registreringspappret till föreläsningen idag, så har inte blivit registrerad på skolan = inget CSN. Hatar denna sitsen. Bläh. Bara bläh. 

2015-01-17

Tentan igår gick bajs. Tappade allt som jag hade pluggat så fort jag fick tentan i handen. Usch, hatar när det händer. 
Blev en lugn kväll igår ändå, det var skönt. Idag däremot är det fest! Ojoj, det ska bli skoj! Känns som om att det är skitlängesen som jag var ute och slängde mina lurviga, men det var bara två veckor sen. Haha, tiden går fort nu! 
I morgon blir det till att bara slappa. Ska ta mig en liten promenad på morgonen och rensa huvudet, men annars kommer jag nog mest ligga i soffan. 
 
 

2015-01-15

Andra dagen med nya frukostvanor! 
Har nyligen börjat tänka på vad jag stoppar i mitt kakhål och har därför börjat äta mindre portioner, mer sallad och lite lite nyttigare. 
 
T.ex. 
Frukost: havregrynsgröt och två hårdbrödmackor med rökt kalkon. Då jag inte är ett sånt där jätte-fan av gröt, så är det inte supergott. Men jag toppar min gröt med frysta hallon och lite kanel, så går det i lättare! 
 
Lunch: äter mat som vilken annan halvvegetarian skulle äta, dock inte lika stora portioner som jag kunde ha tidigare. 
 
Middag: oftast protein, bulgur/pasta i liten skala och sallad till. Salladen tar oftast över tallriken. 
 
Men jag mår bra av det och har kännt att jag inte alls är lika sugen på sötsaker(eller chips, som alltid har varit min akilleshäl). Jag har i och för sig bara hållt detta i några dagar nu, snart en vecka, men det har fungerat bra. Om jag då blir sugen på något på kvällen så tar jag en kopp té. 
Och nu när CSN trillar in snart så ska jag även ta mig iväg och köpa gymkort och försöka strama åt på lite ställen på kroppen. Är sjukt dålig på att träna hemma, så därför har det inte blivit något sånt. Och att gå ut och gå i snön är inte heller en favorit, då jag lovar att jag säkert skulle sitta mer på rumpan och spänna kroppen för att hålla balansen, än vad det skulle vara nyttigt. 
 
Nu är det dags för sista dagen innan tentan. Ska sitta och läsa igenom allting och försöka förstå lite diagram, så får vi hoppas att allt går välgen i morgon. Om det gör det, då är alla mina restkurser över. Då kan jag börja examensarbetet utan att oroa mig. Ska bli så himla skönt! 

2015-01-14

Trots att det har varit en bra dag, så har det även varit en tung dag för hjärtat. 
Idag är det två år sedan du hastigt togs i från oss. Det känns som om det var igår som jag fick beskedet och jag tänker på dig varje dag. Det är hemskt att någon kan ryckas ur ens liv så fort. 
Och trots att vi inte hade haft kontakt de senaste åren, så stod du ändå mig så nära. Jag kan nästan inte förstå varför, fortfarande. Men jag hoppas att du är med mig och resten av familjen, vi tänker på dig konstant. ❤️ 


2015-01-12

Tentaveckan from hell är här. Alla har i princip tentor/redovisningar denna vecka, slutklämmen på höstterminen. Sjukt drygt, om ni frågar mig, då alla(verkligen alla) bra platser i biblioteket är upptagna. Speciellt om man kommer efter lunch om ska finna en plats. Och speciellt om man kommer runt 13:30 och ska försöka plugga. Blä. 
 
Idag har jag i alla fall studieförsäkrat hos CSN, vilket menas med att jag får pengar så snart som jag är registrerad på kurserna. Score! Hoppas att pengarna ramlar in starast. Börjar bli lite drygt att inte kunna göra något. 
Längtar verkligen. Köpa kursböcker, luncha med J, shoppa nya kläder(i och med att jag kastade ut i princip alla baslinnen jag hade förra veckan). 
 
Något jag har märkt är att verkligen saknar att fotografera. Ska ladda kameran när jag kommer hem och eventuellt ta mig ut någon dag sen och knäppa lite kort. Kanske blir i morgon, då snön faktiskt kan försvinna vilken dag som helst... Justja, vi har fått supermycket snö! Kan inte bli lyckligare! Det är så fint när det ligger på backen och lyser upp i mörkret. Och det var just snön som påminde mig om kameran. Hade tänkt gå ut och fota lite igår, men snön vräkte ner hela dagen. Samt att jag inte hade någon som kunde hålla paraplyet åt mig(för att skydda kameran mot snön). 
 
Sitter som tidigare nämnt, i biblioteket här på HiG nu. Har försökt plugga till tentan hela eftermiddagen, men känns inte som om något fastnar. Så nu fördriver jag tid och väntar på att A ska sluta så vi kan promenera hem tillsammans. Ska bli skönt att få lite vardagsmotion nu under tentaveckan. 

2015-01-10

Jag hade tänkt att jag skulle försöka bli lite bättre på det här med bloggandet. 
Nu när uppsatsterminen står och knackar på min dörr så tror jag att kan det vara ganska skönt att vädra ut hjärnan ibland med annat. 
 
Igår så var det fredag och jag blev glatt överraskad av mig själv att jag orkade sitta kvar i bibblan till 15:45! Jag hade tänkt sitta kvar en stund bara och plugga lite, men fick förvånansvärt mycket gjort. Jag ligger nu i fas med alla övningsuppgifter vi har fått och har till och med börjat på dem som vi ska göra på måndag under räkneövningen. Tänkte att jag skulle göra klart alla, men fastnade på en fråga som jag absolut inte har någon aning om vad svaret är(alla teorifrågor står ej med i facit) och hittar inte svaret någonstans. Så nu tar jag en paus från plugget och värmer med en kopp blåbärsté och Lars Winnerbäck ♥
 
Natten till igår hade jag enorma sömnproblem. Började med att jag fick ångest över disken i diskohon, så jag klev upp och diskade(trots att jag hade kunnat somna stående). Efter det så var jag ju pigg igen... Typiskt. När jag sedan väl gick och la mig så flög tankarna bara runt, runt, runt i huvudet på mig. I juni tar jag(förhoppningsvis) examen. Vart ska jag bo? Jag ska ut och jobba! Var ska jag jobba? Vilken bransch ska jag jobba inom? Ska jag bo kvar i Gävle eller flytta hem? Hur kommer det lösa sig? Ska jag börja söka jobb redan nu? Vem ska jag skriva uppsatsen med? VAD ska vi skriva om? Kommer jag kunna åka på några resor i vår? Varför går livet så fort? Vad har jag åstadkommit i mitt liv so far? Ingenting? 
Tankar som dessa snurrade runt. Jag lyckades i alla fall till slut somna, men det var efter många om och men. 
Det är hemskt hur skrämd jag blir av framtiden. Och min framtid börjar om nästan sex månader. Hjälp. 
Äh, jag tänker ta dag för dag. Som mest vecka för vecka. Planering och organisering, det kommer jag leva efter, och vissa skulle säga att det är så jag är som person. Så sant, jag skulle kunna heta det i mellannamn. 

2015-01-07

Det är mycket som har hänt sen sist jag skrev här. 
 
2014 är nu förbi och det har varit ett helt fantastiskt år! Har glömt bort att jag faktiskt har en blogg, så därför så har jag inte varit in här så ofta. Kommer nog inte bli så himla mycket bättre på det heller... Tyvärr! 
 
Men en liten recension av 2014 kan jag nog allt göra! 

Januari - Mars: Mitt liv bestod av mycket skola(som det alltid gör). Det som var nytt för detta år var att jag sökte till Klubbmästeriet i Gefle Studentkår och kom med, sitter i Ledningsgruppen och har jobbat nästan de flesta kårkvällarna på Högskolan i Gävle. Jag åkte till Jönköping på studentresa för andra året i rad och som vanligt, amazing! Skulle kunna tänka mig att bo i Jönköping. Det lilla jag har sett av det är fantastiskt. 
Jag har även gått alkoholutbildning som skolan anordnat, firat att Gavlecon funnits i 30 år år 2013, bråkat med tentor. 
 
April - Juni: Firat Valborg med Gävles studentliv, fantastiskt!, och fortsatt mitt kämpande med tentor och kurser. Det har varit ett struligt första halvår 2014, men jag tog mig igenom den tiden. I maj så var det GRIS(Gävles Resande Intellektuella Studenter) Medlemsdag, Damgalan 2014, Garden Party, jag fyllde år, åkte på Absolut Gotland 2014 och gick på min första kårkväll för terminen. AG var nog det bästa minnet från denna resa, men samtidigt det värsta. Men allt gott jag har från den resan har såhär i efterhand vägt upp allt som var mindre bra. Jag träffade genom den resan, en vän för livet. Vi har umgåtts mycket nu under hösten, vilket jag är väldigt glad över. Juni bestod mest av jobb, i och med att jag var tillbaka på jobbet dagen innan midsommarafton. Det var kul, men jobbigt, då det är den dag som vi i princip har flest kunder. Skönt ändå att bara kickas rakt in i arbetet, då gör man bara som man ska i stället för att tänka efter hur det egentligen var man skötte allt. 
 
Juli - September: Juli bjöd på jobb, jobb, jobb. Händer inte så mycket annat i livet under somrarna när jag åker hem för att jobba. I augusti däremot så började det dra ihop sig för att börja tentaplugga igen. Hade tre tentor samma vecka och en till veckan därefter. Gjorde bara 3/4 tentor på dem två veckorna. 
Även så började nollningen knacka på dörren i augusti, vilket betyder upptakt, fest, lära känna nya människor, jobb, planering och fest. Det blev inte så mycket party för mig under den veckan, då den sista tentan var på lördagen första nollningsveckan. 
Augusti bjöd på KM-brunch i slutet av månaden och jisses va roligt vi hade. 
Det var även i augusti som det började bli problem för mig och mina studier, men det ordnade upp sig efter att jag hade pratat med min programavsvarige. Tack och lov så hjälpte han mig på traven, vilket kändes skönt och jag visste vad jag skulle göra fram till februari. 
September rullade på med studier och annat i vanlig takt som det alltid gör. Det var Grefvens Pubrunda, plugg, och annat skoj utöver skolan som drev september frammåt. 
 
Oktober - December: Oktober kickstartade med Sjöslaget 2014 - WOW vilken resa! (Inser nu när jag läser kalendern att sista kvartalet var nästan en enda stor fest.) Vi var även på inflyttningsfest med Robinson-tema. Superkul kväll! Mamma var även och hälsade på över en helg, jättemysigt! Oktober avslutades med födesedagsfest för vår älskade ljud/ljus-kille Jeppe. Som jag har skrattat åt vissa bilder från den kvällen! Hillarious! I november började jag vara hundvakt åt en kompis hon behövde hjälp. Det började närma sig Kontaktia också, så det var lite pyssel kring det också. Jag var även på utbildning med David Tivemark. Fantastiska dagar! Om du inte vet vem det är, ta reda på mer! Han är en stor inspirationskälla och får en alltid att stå på tårna och man vill höra mera!  
GRIS-festen inföll även i november, en helg där studenter från andra högskolor/universitet kommer och svinar runt en helg på HiG. Många kända, men också många nya, ansikten dök upp. 
December började med rep inför Herrmiddagen 2014. Det gällde att allting skulle vara så bra som möjligt. Jag och Mikaela hade en del på scenen, men annars så stod vi mest och hade stenkoll på alla. Jag blev även ljud/ljus-ansvarig under kvällen! Så nu kan man lite mer av sånt också. Det bjöds även på Extrainsatt årsmöte för Gavlecon i december, följt av tunntömningar resten av veckan. Den enda som jag gick på som gäst var Bockbränningen. Jag har bara en sak att säga om det.. Swag i skogen. Det var det enda vi hade den kvällen och jag kommer minnas den länge! Sedan blev det jul. Jag åkte hem till familjen och var där. Himla mysigt att komma hem ibland. Och jag måste bara säga... Mammas mat <3 
Det skulle även bli nyår, och vi var fem tjejer från Gävle som klämde in oss i en bil och åkte till Tuskö. Superbra nyårsafton och det blev, för första gången, inte en flopp! Allt flöt på jättebra under kvällen och vi var sååå nöjda när vi åkte hem dagen efter. 
 
2015: 
Hittils så har det ju bara gått 7 dagar. Men det har varit 7 dagar av skratt och lycka. Jag är så lycklig just nu, där jag är i livet. 
Jag har även fått reda på idag att jag har klarat en omtenta ifrån december. Detta betyder att det finns ingenting som hindrar mig från att skriva examensarbetet i vår och jag har bara en tenta kvar som är rest från första året. Men jag är sååå nära examen nu. Det är helt sjukt. Det är nästan så jag inte vill tänka på det, för jag trivs ju så bra som allting är just nu. Men någon gång måste man ju växa upp på riktigt och få jobb och så vidare.. 
Men det tar vi i sommar! 

RSS 2.0