2015-04-13

Måndag. 
Har legat hemma med förkylning från helvetet denna helg. Känns som jag vid det här laget har snytit och hostat ut allt slem som någonsin funnits i kroppen. Känns även som om jag de senaste två dagarna har hostat ut hjärnbarken också... Hemskt. Jag som trodde jag skulle bli frisk igen, då jag mådde bättre förra måndagen och tisdagen. Blä. Men denna helgen har jag hällt i min vatten som aldrig förr, inte gjort annat än att ta det lugnt och bara försökt kurera mig. Så nu hoppas jag verkligen att jag är på väg att bli frisk igen. 
 

2015-04-08

Tjolahopp! 
Igår så blev det tidig uppstigning från sängen, då vi reste till Stockholm för intervjuer till uppsatsen! Klev upp 03:50 och åkte buss 05:01. Var framme i Stockholm vid 07:50. Tidig morgon på T-centralen! 
 
Dagen gick bra, och vi var hemma i Gävle igen vid 14:00-isch. Hade hunnit somna till lite på tåget mellan uppsala-gävle, men annars så hade jag inte fått mycket sömn i kroppen.
Däckade i sängen vid 19:30, kollade något avsnitt av HIMYM(How I Met Your Mother) och minns inte mer. Somnade efter ca 2 avsnitt tror jag. 
 
Sov i ca 10h, och kände mig utvilad i morse. Trots lite orolig sömn och att hostan är här(känns som om jag ska hosta ut stämbanden) så sov jag bra. Håller mig levande i alla fall. 
Vi fortsätter idag med uppsatsen och kommer hålla på så nu i några veckor framöver. Får se om det händer något skojsigt på vägen! 
 

2015-04-06

Måndag. Annandag påsk. 
Jag är tillbaka i Gävle och mina rutiner igen. Trots att jag velade lite mellan att åka hem eller stanna kvar över helgen, så känns det skönt att jag åkte hem. Jag slappnar av på ett helt annat sätt när jag är hemma hos mamma. Jag vet inte varför, men så är det. Och även fast det blev en kort visit så har jag haft det jättebra. Möblerat om, ätit god mat, umgåtts med mormor och morfar och min moster och hennes man. Jag tror inte jag har träffat min moster sen begravningen, vilket var lite mer än två år sedan. Synd att de bor en bit bort, annars hade jag säkert hälsat på dem oftare. 
 
Igår när jag kom hem så blev jag hämtad från busshålssplatsen - AMAZING! Var svinkallt när jag kom hem till Gävle och det uppskattades verkligen att få åka bil hem istället för att vänta i 30 min på bussen och trängas. Även fast jag tycker att det är mysigt att åka lokaltrafik, så var det skönt att få komma hem snabbt. 
Gick över till Sussi när jag kom hem, sen följde hon med till ICA som sällskap. Slutade med att vi åt middag tillsammans och sedan lite snacks. Så himla roligt och mysigt att ha så bra vänner som jag kan göra allt med! Vi kan i princip sitta tysta i varsitt hörn av soffan och bara glo på tv:n. Så himla skönt.
Gick dock och la mig rätt sent igår, runt 01:00. Så det var lite jobbigt att kliva upp i morse. Men nu är jag uppe och har hunnit med att diska, städa spisen, rensat köksbordet, rensat skor och gått ner med dem i förrådet, plockat ihop kläder inför tvättiden senare idag och pluggat lite. Effektiv dag! Ska försöka hinna med att dammtorka mina byråer samt dammsuga och torka golven också. Ibland så behövs det göras och nu har jag ett litet driv inom mig, så jag hoppas att det stannar kvar! Men först: mer plugg! 

2015-03-04

Hemfärd idag. Åker hem för att hälsa på familjen. Ska bli skönt att få träffa dem igen. Ska även få träffa mormor och morfar som är hemma! Hurra! 

Blev en tidig morgon i morse, då jag var tvungen att åka bussen 07:31 hemifrån för att hinna i tid till stationen. Gävles gator och torg stod stilla. Önskar verkligen att jag hade tid att gå upp fler lördagsmornar för att fota alla fina hus och statsdelar av Gävle. Speciellt nu på våren när solen lyser över staden och kylan biter fortfarande i kinderna sådär lagom mycket. 

Sitter nu på tåget och är snart i Horndal. På något konstigt vis så älskar jag att åka tåg. Det är så avslappnande, samtidigt som det finns mycket natur att se efter vägen. Så mysigt. Ibland är det skönt att få sitta och filosofera lite såhär en lördagsmorgon i april. Lite underliggande ångest och skuld finns dock, då jag lämnade datorn hemma. Men det kan behövas en helg fri att bara umgås med familjen och inte behöva tänka på uppsatsen. Det får jag ta tag i imorgon kväll. Nu ska jag bara njuta. 

2015-04-02

Torsdag den 2a april. Skärtorsdagen. 
 
Tar en snabb överblick över helgen nu när jag sitter och skriver också. 
 
Fredag: Jobbade på kårkvällen, Spring Break-tema. Amazing. Vi hade såååååå många extra lampor. Fett coolt. Tog dock aslång till att sätta upp/ta ner allt, men det gick. Gick och la mig 04:40 någon gång på lördagsmorgonen. 
 
Lördag: F.I.A-sittning stod på schemat. Himla fin tillställning som Julia och Mikaela hade lyckats med. Jag grät, skrattade och hade superkul. Vann pris också! Årets Klippa. Helt oförberett. Tog det på sista meningen i nomineringen. 
 
Söndag: Mådde som jag förtjänade. Typ sammanfattar dagen ganska bra. 
 
Måndag: Satt i skolan hela dagen och skrev. Inte så mycket annat roligt som hände. 
 
Tisdag: Satt i skolan hela dagen. Fick reda på ett tentaresultat som jag har väntat på och jag blev GODKÄND! Har haft den tentan släpandes efter mig i drygt 4 år nu så det var himla skönt att klara den.. Gick ner till caféet och firade med en kopp te och en cake-pop. 
 
Onsdag: Hann åka till skolan och vara där i ca 1 h innan jag åkte hem igen. Yrsel, halsont och frossa. Sov mig igenom hela dagen till HIMYM. Låg i sängen med stickad tjocktröja, mjukisbyxor, stickade sockor, filt och täcke och frös ändå, samtidigt som jag hade feber och huvudvärk. Usch säger jag bara. Sussi var en ängel som gick och handlade lite tröstande åt mig. 
 
Idag: Mår bättre idag. Har dock vaknat ca 4 gånger under natten för att spotta slem, men det kan jag leva med. Idag har jag bara ont i halsen i alla fall, ingen feber, frossa eller huvudvärk. Känns skönt. Hoppas att det går över snabbt. Ska försöka skriva lite på uppsatsen idag med, i och med att jag förlorade en hel dag igår. Men jag behövde sova hela dagen igår. Det kändes verkligen. Annars så ska jag hålla mig inomhus idag också. Kanske tar mig ut på en kortare promenad för att få lite luft, men inget ansträngande. Hoppas verkligen på att jag kan åka hem i helgen också. Har dock inte bestämt mig om jag ska åka i morgon kväll eller på lördag morgon. Men det återstår att se. Får känna efter idag och prata med mamma sen när hon har slutat jobbet. Nu ska jag återgå till uppsatsen i alla fall. 

RSS 2.0